Cursussen

Notre-Dame de Lumières, een voormalig klooster, is lange tijd een bedevaartsoort geweest. Het ligt midden in het Parc Régional du Luberon, een beschermd natuurgebied. Als er één wandelstreek is waar de geur van tijm, lavendel en marjolein je zo tegemoet komt, dan is het wel de Luberon. Bovendien is er de warme gloed van de zon die alles nog zoveel aantrekkelijker maakt. Het landschap straalt iets groots en geheimzinnigs uit. Veel dichters en schilders lieten er zich door inspireren: hoge plateaus wisselen er af met heerlijke Libanese cederbossen, waterrijke "gorges" en zachte heuvels. Okergele en grijze rotskleuren komen prettig uit het groen te voorschijn.
De Luberon is een schat aan natuurrijkdom, maar ook het cultureel en historisch verleden is duidelijk aanwezig in de Provençaalse stadjes en piepkleine dorpjes.
U wordt ondergebracht in Hotelerie Notre-Dame de Lumières, dat 50 comfortabele kamers met eigen douche en WC heeft. In de eetzaal worden heerlijke regionale gerechten geserveerd. Het klooster is omringd door een park van 30 ha, gelegen langs het riviertje de Imergue, met verschillende terrassen en waarin o.a. een verwarmd zwembad is gelegen.