Arte Musica organiseert creatieve cursussen (schilderen / tekenen en zingen) in de Provence (Frankrijk) Het is een initiatief van de uit Frankrijk afkomstige schilder Eva Vorfeld en de Nederlandse musicus Johan Riphagen.
Het uitgangspunt is om in de ontspannen sfeer van een vakantie, op een mooie en inspirerende lokatie, diepgang te bereiken in de beeldende kunst of de muziek. Bijzonder daarbij is dat de cursist kan kiezen of hij / zij zich met een van de twee kunstvormen bezig houdt, of dat beide in afwisseling beoefend worden.
De cursussen worden meerder malen per jaar georganiseerd en duren van een lang weekend tot een of meerdere weken.
Wij willen de cursisten helpen om hun creatieve gaven naar boven te halen en verder te ontplooien. Het gaat er niet om creatief "bezig" te zijn, maar om je werkelijk te geven aan de scheppende mogelijkheden die je in je hebt.Juist door die concentratie, geholpen door een inspirerende sfeer en een prachtige omgeving, wordt het kunstzinnige tot bevrijding van onnodige ballast, ontwikkeling van je persoon en genoeglijke ontspanning!
Ondertussen blijft er voldoende tijd om, buiten de lessen om, op een andere manier van de geweldige omgeving te genieten, zij het door te wandelen, de charmante dorpjes te bezoeken of eenvoudig te ontspannen in zwembad of park.
Op deze website vindt u gedetailleerde informatie over de cursussen, de docenten en de lokaties